Loading

1116. Budapest, Fehérvári út 144. 12-es épület

+36706309001

szerviz@car-go.hu

Hétfő-Péntek 9.00-17.30

1116. Budapest, Fehérvári út 144. 12-es épület

Kuplung javítás és kuplung csere

Autónk kuplung, avagy tengelykapcsoló rendszere az állandóan forgó motor leválasztását biztosítja a hajtáslánc többi eleméről. Az elromlott kuplung megfelelő javítása és alkatrészeinek cseréje nélkül nem tudnánk sebességet váltani, vagy járó motorral várakozni a piros lámpánál. Ez adja át a motor teljesítményét a váltónak, ezért meghibásodása esetén mozgásképtelenné válhat az autónk.

A legelterjedtebb típusa a nyomó kuplung, ezért ezt vesszük most górcső alá. A rendszer – a bal lábunktól indulva – a következő elemekből épül fel: pedál – kuplung bowden vagy hidraulika – kinyomó csapágy – kuplung szerkezet – kuplung tárcsa – lendkerék.

Mikor ajánlott a kuplung csere és mikor elkerülhetetlen a csere?


A kuplungról elmondhatjuk, hogy az egyik legfontosabb része az autónak, hiszen e nélkül nem lehet váltani, így sajnos nem tudunk közlekedni az autónkkal. Így aztán a kuplung csere és kuplung ellenőrzés időszakosan fontos tényező. Vegyük most számba, hogy milyen esetekben érdemes mindenképp autószervizhez fordulnunk:
– Ha az autó indulásakor rángatást érzünk.
– Ha csak akkor fog a kuplung, ha lepadlózzuk.
– Ha nehezen, vagy csak akadozva tudunk sebességet váltani.
– Ha a pedál nagyon könnyen benyomható.
Ezek azok az esetek a teljesség igénye nélkül, amikor mindenképpen indokolt egy átvizsgálás. A kuplung csere abban az esetben elkerülhetetlen, ha például beesik a pedál, vagy semmi nem történik, hiába nyomjuk.

A kuplung csere folyamata és a kuplung részei:


A kuplung szerkezetileg 3 részből áll: kuplung szerkezet, tárcsa, kinyomó csapágy

A csere a váltó leszerelésével kezdődik. A szerelési folyamat igénybe vehet akár 2 – 8 órát. természetesen ez függ az autó márkájától és típusától. Fontos megjegyeznünk, hogy a kuplung csere szettben történik, ugyanis, ha csak részenként vannak cserélve az alkatrészek, abban az esetben könnyen előfordulhat, hogy hamarabb látjuk újra egymást. Ezért nem ajánljuk ezt a megoldást, hiszen a csere után 100.000 – 250.000 kilométert is megtehet az autóval. Ez persze attól is függ, mennyire rutinosan vezető a tulajdonos.

A kuplung helyes használata annak érdekében, hogy a csere ne legyen gyakori:


A kezdő vezetők gyakori hibái közé tartozik a folyamatos kuplung nyomás! A legjobb tanács talán az lehetne számukra, ha kevesebbszer tapossák a kuplungot. Így elérhető, hogy a kuplung csere később legyen esedékes. Nézzünk pár alapvető problémát, amit elkövetnek az emberek:

Amikor a kuplungot lábtartónak használjuk állandóan benyomva.
Amikor a piros lámpánál nem tesszük üresbe a váltót és tapossuk a kuplungot.
Amikor Colin Mcrae –t játszunk, padlógáz gyakori kuplung szinte egész nap meg állás nélkül!
Amennyiben szeretné, ha a kuplung csere a lehetőségek szerint normál időben történne és nem 50.000 kilométerenként, ezt a pár hasznos tanácsot érdemes megfogadni, már a pénztárcájának kímélése érdekében!

A kuplung cseréje a Car-go csapatánál:


Autószervizként elmondhatjuk, hogy napi rutinunkban szerepel a kuplung szett cseréje. Fontos megjegyeznünk, hogy szervízünk kizárólag jó és prémium kategóriás alkatrészekkel dolgozik, és a szerelőink tudás szintje és szakmai tapasztalata is ezen a szinten van. Az ügyfélápolás alapja az érthető és korrekt tanácsadás, a megbeszéltek szerinti határidő betartása, és a minőségi munka. A Car-Go csapatának ezen alapelvek szerint kell működnie, mivel szeretnénk javítani az esetleg rossz tapasztalattal érkező ügyfelek elégedettségi mutatóját. Tegyen minket próbára, hogy onnantól mi nyújtsuk önnek is a hosszú távú megoldást és ne kelljen alkalmanként újabb és újabb szervizt keresnie!

Szolgáltatások

Autószervizünk szolgáltatásai

Sok éves tapasztalattal és professzionális felszereléssel várjuk ügyfeleinket autószerelő műhelyünkben. Széles körű szervizszolgáltatást nyújtunk, korrekt áron.

Nézzük részletesebben
 • Átvizsgálás és állapotfelmérés
 • Fékjavítás
 • Futómű javítás
 • Gumicsere és gumihotel
 • Kötelező karbantartások gyári előirás szerint
 • Kuplung javítás
 • Mechanikus javítás
+ More Services
Nézzük részletesebben
 • Motordiagnosztika és motor javítás
 • Műszaki vizsga és felkészítés
 • Olajcsere
 • Ózonos klímatisztitás
 • Töréskár javítás
 • TPMS szenzor csere és beépítés
 • Vezérlés csere
+ More Services
Nézzük részletesebben

Itt tudsz Velünk kapcsolatba lépni

Ha kérdésed van szolgáltatásainkkal kapcsolatban, vagy ajánlatot kérnél Tőlünk, akkor az alábbi űrlapot kérlek töltsd ki és Mi hamarosan felvesszük Veled a kapcsolatot elérhetőségeiden.