Loading

1116. Budapest, Fehérvári út 144. 12-es épület

+36706309001

szerviz@car-go.hu

Hétfő-Péntek 9.00-17.30

1116. Budapest, Fehérvári út 144. 12-es épület

Gyakran ismételt kérdések

Általában mennyi a javítási idő?

Arra törekszünk, hogy a kisebb munkákat napon belül be tudjuk fejezni. Ezt az esetek 85 százalékában tartani is tudjuk. A maradék 15 százalékot a beletörött csavarok, korábbi szakszerűtlen beavatkozások és a csak megbontás után észlelhető hibák teszik ki. Folyamatosan tájékoztatjuk, ha az előzetesen egyeztetett határidő nem tartható valami miatt.

Kedd 9-re van időpontom, el is kezdik a javítást?

Természetesen! Időpontot csak úgy adunk, ha a szerelő kollégáink el is tudják kezdeni a munkát.

Kérhetek egy kb. ajánlatot olajcserére?

Nem tippelünk, nem adunk becslés alapján árajánlatot olajcserére, mert az ára nagyon sok összetevőtől függ. Minden esetben a pontos ajánlathoz szükségünk van az autó adataira a forgalmi engedély első oldaláról e-mailben vagy a weboldalunk kapcsolat menüpontjában is van lehetőséged elküldeni.

Milyen alkatrészekkel dolgoznak?

Főként utángyártott, gyárival megegyező minőségi besorolásúakkal.

Ha ezek nem beszerezhetőek, vagy nem célszerű a használatuk, akkor a gyári alkatrészek kerülnek sorra. Ezeknek magasabb az áruk, és akár 2-30 nap is lehet a beérkezésük.

Nekünk is az az érdekünk, hogy az elvégzett karbantartás vagy javítás tartós legyen. A szavatossági problémák nem csak az ügyfélelégedettséget csökkentik, de az egyedi garanciális eljárásunk miatt számunkra is terhet jelentenek.

Szükséges időpontot foglalnom?

Igen. Az autószervízünkben csak előre megbeszélt időpontban tudunk fogadni és foglalkozni az autóddal.

Tudok kártyával fizetni Nálatok?

Jelenleg az autószervizünkben számla ellenében átutalással vagy készpénzzel tudsz fizetni. Bankkártyás fizetésre nincs lehetőség.

Megvárhatom a javítást?

Az olajcsere, gumicsere és a kisebb javítások megvárhatóak. Erre az időtartamra egy kényelmes kanapéval, WI-FI-vel, ásványvízzel és kávéval tudunk szolgálni.
Az ennél hosszabb javítások idejére itt kell hagyni az autót.

Holnap reggel indulunk nyaralni. Meg tudnák ma javítani a klímát, féket, kopogó motort, stb.?

Jó eséllyel nem, de egy kérdést megér. Hívj fel Minket és hátha tudunk sos segíteni.

Kaptam egy előzetes javítási ajánlatot. Biztosan ennyi lesz a végösszeg?

Igyekszünk, hogy így legyen.

Eltérést okozhat, ha a korrózió miatt lassabban haladunk, megbontás után újabb hibás alkatrésszel találkozunk, vagy az ajánlat adás és a tényleges javítás megkezdése között kifutott a kiajánlott alkatrész. Ilyenkor dokumentáljuk a problémát, és megfelelően tájékoztatjuk.

Kérhetem, hogy gyári alkatrészből történjen a javítás?

Természetesen. Ilyenkor ennek megfelelően készítjük el az ajánlatot, és feltüntetjük benne a várható beérkezési időket (2-30 nap). Azt azonban fontos tudni, hogy a megrendelt gyári alkatrészek nem visszáruzhatóak, ezért ha megnyomtuk a rendelés gombot, mindenképpen ki kell fizetni ezeket.

Van az egyik alkatrész kereskedésnél ismerősöm. Hozhatom a javításhoz szükséges alkatrészeket?

Nem. Hozott alkatrészekkel nem dolgozunk.

Bontott alkatrészekből szeretném javíttatni az autóm. Tudnak segíteni az alkatrészek beszerzésében?

Ha máshol már nem beszerezhető a szükséges darab, természetesen addig kutatunk, ameddig megnyugtató megoldás nem születik.
Azonban a telefonálgatás, és a város másik feléből történő beszerzés sokszor költségesebb, mint a beszállítói hálózatból megrendelni a szükséges alkatrészt.
Ilyenkor, ha van az adott típushoz bejáratott bontónk, nagyon szívesen összekötjük velük, majd beépítjük a hozott darabokat.

Itt tudsz Velünk kapcsolatba lépni

Ha kérdésed van szolgáltatásainkkal kapcsolatban, vagy ajánlatot kérnél Tőlünk, akkor az alábbi űrlapot kérlek töltsd ki és Mi hamarosan felvesszük Veled a kapcsolatot elérhetőségeiden.