Kuplung csere

Mikor ajánlott a kuplung csere és mikor elkerülhetetlen a csere?

A kuplungról elmondhatjuk, hogy az egyik legfontosabb része az autónak, hiszen e nélkül nem lehet váltani, így sajnos nem tudunk közlekedni az autónkkal. Így aztán a kuplung csere és kuplung ellenőrzés időszakosan fontos tényező. Vegyük most számba, hogy milyen esetekben érdemes mindenképp autószervizhez fordulnunk:

  • Ha az autó indulásakor rángatást érzünk.
  • Ha csak akkor fog a kuplung, ha lepadlózzuk.
  • Ha nehezen, vagy csak akadozva tudunk sebességet váltani.
  • Ha a pedál nagyon könnyen benyomható.

Ezek azok az esetek a teljesség igénye nélkül, amikor mindenképpen indokolt egy átvizsgálás. A kuplung csere abban az esetben elkerülhetetlen, ha például beesik a pedál, vagy semmi nem történik, hiába nyomjuk.

A kuplung csere folyamata és a kuplung részei:

A kuplung szerkezetileg 3 részből áll:

  • Kuplung szerkezet
  • Tárcsa
  • Kinyomó csapágy

A csere a váltó leszerelésével kezdődik. A szerelési folyamat igénybe vehet akár 2 – 8 órát. természetesen ez függ az autó márkájától és típusától. Fontos megjegyeznünk, hogy a kuplung csere szettben történik, ugyanis, ha csak részenként vannak cserélve az alkatrészek, abban az esetben könnyen előfordulhat, hogy hamarabb látjuk újra egymást. Ezért nem ajánljuk ezt a megoldást, hiszen a csere után 100.000 – 250.000 kilométert is megtehet az autóval. Ez persze attól is függ, mennyire rutinosan vezető a tulajdonos.

kuplung-csere-car-go

A kuplung helyes használata annak érdekében, hogy a csere ne legyen gyakori:

A kezdő vezetők gyakori hibái közé tartozik a folyamatos kuplung nyomás! A legjobb tanács talán az lehetne számukra, ha kevesebbszer tapossák a kuplungot. Így elérhető, hogy a kuplung csere később legyen esedékes. Nézzünk pár alapvető problémát, amit elkövetnek az emberek:

  • Amikor a kuplungot lábtartónak használjuk állandóan benyomva.
  • Amikor a piros lámpánál nem tesszük üresbe a váltót és tapossuk a kuplungot.
  • Amikor Colin Mcrae –t játszunk, padlógáz gyakori kuplung szinte egész nap meg állás nélkül!

Amennyiben szeretné, ha a kuplung csere a lehetőségek szerint normál időben történne és nem 50.000 kilométerenként, ezt a pár hasznos tanácsot érdemes megfogadni, már a pénztárcájának kímélése érdekében!

A kuplung cseréje a Car-go csapatánál:

Autószervizként elmondhatjuk, hogy napi rutinunkban szerepel a kuplung szett cseréje. Fontos megjegyeznünk, hogy szervízünk kizárólag jó és prémium kategóriás alkatrészekkel dolgozik, és a szerelőink tudás szintje és szakmai tapasztalata is ezen a szinten van. Az ügyfélápolás alapja az érthető és korrekt tanácsadás, a megbeszéltek szerinti határidő betartása, és a minőségi munka. A Car-Go csapatának ezen alapelvek szerint kell működnie, mivel szeretnénk javítani az esetleg rossz tapasztalattal érkező ügyfelek elégedettségi mutatóját. Tegyen minket próbára, hogy onnantól mi nyújtsuk önnek is a hosszú távú megoldást és ne kelljen alkalmanként újabb és újabb szervizt keresnie!

Felkészült autószerelő csapattal, professzionális felszereléssel és megoldás orientált szolgáltatással várjuk.


Márkafüggetlen autószerelő műhelyünk a 1116 Budapest, Fehérvári út 144. szám felől közelíthető meg, és az udvarban balra leghátul, a kék épület mögött található.

Hívjon most!

office@car-go.hu

Hétköznap: 08.00- 17.00

1116 Fehérvári út 144. 12-es épület.