Fékbetét csere

Mikor szükséges a fékbetét csere? Milyen jelei vannak, hogy a fékbetét csere elkerülhetetlen az autónkban?

A Fékrendszer négy részből áll, és ezen alkatrészék együttes működése biztosítja a stabil és biztonságos megállást. A fékbetétek és a fékpofák az úgynevezett kopó alkatrészek kategóriájába tartoznak, így azokat időszakosan ellenőrizni, illetve amennyiben eljárt felettük az idő, cserélni kell! A fékbetét csere abban az esetben ajánlott, ha a súrlódó rész, ami a fékezésért felelős, a megengedett vastagság alá ér. Ebben az esetben mindenképpen szükséges a fékbetét csere a biztonságos fékezés érdekében. A fékbetét csere időszerűségét más, például azonnal felismerhető hanghatás is előre jelzi. Ez egy fékezés közben keletkező fémes hang. Ilyen esetben ne várjunk, keressük fel autószervizünket, és kérjünk egy időpontot. Az újabb autókban van kopásjelző, ami felhívja a figyelmünket a fékbetét csere szükségességére.

fekbetet-csere-car-go

Mennyit bír a fékbetét és a féktárcsa?

Azt kell mondjuk, hogy ez minden esetben az igénybevételtől függ. A vezetési technikák között is van jócskán különbség. Szerintünk az egyik legjobb szemléltető példa az oktató autó. Mennyi diák tanul egy autón, vannak ügyesebbek és vannak, akiknek még sokat kell tanulni, itt az oktatónak az ütközés elkerülése érdekében sokszor kell fékeznie. A friss jogosítványos rally versenyzőknél szintén fennálló probléma a padlóig nyomom effektust követő hirtelen padló fékezés. Ennek köszönhetően, szinte rövid időn belül elkoptatják a betétet és jöhet a csere! Abban az esetben, ha hagyunk az autónak a motorfékre lehetőséget, és a betartott sebességkorlát mellett használjuk a fékeket rendeltetésszerűen, úgy jóval tovább tart a fékbetét és féktárcsa élettartalma, tehát jóval később szükséges a fékbetét csere.

Fékbetét csere esetén, milyen betét ajánlott az autómba?

Csere esetén a Car-Go autószerviz mindig azt a célnak megfelelő fékbetétet fogja ajánlani az ügyfelei részére, ami jó minőséget képvisel. A kérdés inkább mindig az, milyen folyamatos hatásoknak lesz kitéve a betét? A fékbetét csere szempontjából fontos tényező a használat. Ha például driftezésre használjuk autónkat, nem lesz elegendő a normál utcai viszonyokhoz ajánlott fékbetét. Ebben az esetben a sport fékbetét ajánlott:

  • Brembo, Zimmerman, Bosch fékbetét és féktárcsa ajánlott

Ha sportosan vezetünk, mint például egy taxis:

  • EBC vagy a Redstuff fékbetét és féktárcsa ajánlott

Normál használat esetén ajánlott jó minőségű fékbetét és féktárcsa:

ATE, TRW

Miért érdemes a Car-Go csapatánál elvégezni a fékbetétek cseréjét?

Ahogy az olajcsere oldalunkon is említettük, a hozzánk érkező ügyfelek egy része minimum hat autószervizt megjárt már mire ránk talál. Autószervizünkben az egyik legfőbb elv, hogy teljesen átvizsgáljuk az autót, mert így teljes képet adhatunk az ügyfélnek a cserélendő, kopó alkatrészekről. A tanácsadás során azon dolgozunk, hogy az ügyfél részére olyan szerviz szolgáltatást adhassunk, ami hosszú távú és minőségi segítséget nyújt számukra. Hogy ne kelljen egy hónap múlva visszajönni, ezért kizárólag jó minőségű alkatrészekkel dolgozunk!

Felkészült autószerelő csapattal, professzionális felszereléssel és megoldás orientált szolgáltatással várjuk.


Márkafüggetlen autószerelő műhelyünk a 1116 Budapest, Fehérvári út 144. szám felől közelíthető meg, és az udvarban balra leghátul, a kék épület mögött található.

Hívjon most!

office@car-go.hu

Hétköznap: 08.00- 17.00

1116 Fehérvári út 144. 12-es épület.